Regenboogklankschalen

Birgit Karreman werkt met Klankschalen.
‘Mijn klankschalen begeleiden je naar je innerlijke rustcentrum. Door de diepe ontspanning herstelt het lichamelijk en geestelijk evenwicht zich. Zo kom je weer op kracht en vaak ook tot belangrijke inzichten.’
Zij biedt ligmeditaties met Zielenzang, persoonlijke sessies, cursussen.
Kijk op haar website regenboogklankschalen

Honderdduizend Bomen en een Bos van Draad – Een project van Sara Vrugt

In heel 2020 borduurden we een bos. Met dit project realiseren we gezamenlijk een kunstwerk en een nieuw levend woud. Vanaf 6 maart is het geborduurde bos te zien in Panorama Mesdag

Het Noeste Leven, handgesneden houten gebruiksvoorwerpen.

Bij Het Noeste Leven maakt Martijn van Gerwen de mooiste gebruiksvoorwerpen van hout. Lepels, schalen, potjes met karakter.

Just Diggit – Voor een positieve klimaatimpact!

Als we de aarde kunnen opwarmen, kunnen we haar ook weer afkoelen’.
Een non-profit organisatie voor een positieve klimaatimpact. Justdiggit maakt droog land weer groen door boeren in Afrika te inspireren en te activeren om te vergroenen. Er wordt gebruik gemaakt van traditionele technieken icm nieuwe technologie.

Marloes Wijtsma Arts – Natuurgeïnspireerde kunst

Marloes laat zich inspireren door de natuur voor haar prachtige kunst. Kijk op haar website of Facebookpagina.

Een oerbos in Zweden met bijzondere flora en fauna

Het is moeilijk voor te stellen maar slechts 1% van de bebossing van Zweden is oerbos, de overige 99% is aangeplant. In het oerbos in Dalarna kan de natuur kan helemaal haar gang gaan. Wandelend door Nationaal Park Fulufjället waan je je in een tropisch oerwoud tussen alle bomen, struiken, andere flora, vogels, een waterval en omgevallen en half vergane bomen… Lees hierover een interessante blog.

Het verborgen leven van bomen – het Wood Wide Web

Peter Wohlleben is een Duitse boswachter en schrijver. Hij is een uitgesproken pleitbezorger voor een ecologisch en economisch duurzaam bosbeheer. Met zijn in 2015 gepubliceerde bestseller Het verborgen leven van bomen kwam hij wereldwijd in de belangstelling. Hij legt uit hoe de bomen onder de grond met elkaar verbonden zijn door het Wood Wide Web en voor elkaar zorgen.

Overige interessante links:

Harpsongs voor de aarde Met haar songs over Licht, Liefde, verbondenheid, muziek en de natuur ontroert Marja de Jong menig luisteraar. Marja’s warme, stralende stem reikt naar de harten in het publiek, waar haar liedteksten oerwijsheden wakker kussen. Marja’s uitgebreide repertoire staat garant voor diepgang en ontroering met een vrolijke noot. Wil je meer weten over haar muziek of een concert bijwonen, neem dan een kijkje op haar website.

Website ZuidHollandsLandschap heeft leuke filmpjes, quizzen en aanbiedingen over bomen en de natuur.

Arboretum In een museum verwacht je geen levende dingen maar in het Bomenmuseum in Doorn vind je een wereldberoemde collectie bomen en struiken uit alle delen van de wereld. Ze zijn in de loop van vele jaren verzameld voor wetenschappelijk onderzoek tijdens expedities of als zaad geruild met andere arboreta of botanische tuinen. Sommige planten zijn erg zeldzaam. Het Bomenmuseum probeert deze planten voor de toekomst te bewaren voor publiek en wetenschap.

Website http://www.markopogacnik.com/ van Sloveens kunstenaar Marko Pogacnik ‘UNESCO Artist for Peace’ werkt vanuit diepe verbinding met de natuur. Een paar citaten van zijn website: -‘…made me aware that art inherits the capacity to change, to transform and to transmute those conditions in life that do not pulsate in resonance with the universal patterns of love and truth…´
-‘Beings and phenomena of the world are autonomous and not dependent from the human control. The anthropocentric approach to life and to the fellow beings of nature is outdated according to cosmic cycles that move the universe. Instead a platform of coexistence and cooperation with all beings of life needs to be developed as basis of a new culture. I call it “geoculture” – a culture tuned to the essence of our home planet, its consciousness, and sacred core called Gaia.

Website www.irmgardcottaar.nl Irmgard gebruikt onder andere de framedrum als helend instrument.
– ‘Het leven ervaar ik als een kunst. De kunst van het volgen van mijn hart en het gaan van de weg van mijn ziel. De kunst van het lichaam, de handen, de stem. De kunst om het goddelijke in mijzelf en de ander te herkennen en erkennen – te eren en te respecteren. De kunst om het vrouwelijke in ons weer zichtbaar te maken – te eren en te respecteren.

Website bos-en-bomenbescherming.nl over de zorgen en acties rondom bosbeheer en bomenkap

Boek ‘De aarde, de hemel en de bomen’ – Maja Kooistra
Van oudsher vervullen bomen overal ter wereld een functie in het leven van mensen op het gebied van welzijn, zingeving en levensvragen. Hun takken reiken naar de hemel en hun wortels zijn verankerd in de aarde. Ze geleiden niet alleen een energiesurplus van beide kanten, maar resoneren ook met deze stromingen. Zo vormen ze een stabiele verbinding tussen de hemel en de aarde en ondersteunen ze onze veel minder stabiele verticale levenswijze op een rustige, gelijkmatige manier. De eigenschappen van bomen zijn sinds de steentijd niet veranderd, de behoeften en noden van de mensen wel. Maja Kooistra doet al bijna haar hele leven onderzoek naar de eigenschappen van bomen en heilige bomen hebben haar speciale aandacht...-

Boek ‘Dialoog met de natuur’ – Irene van Lippe-Biesterfeld
De natuur heeft een ziel, zegt Irene. We lezen dat al in het begin van het boek, in de Prelude (van Herman van Veen): ‘Veel mensen hebben geen respect voor wat zij niet begrijpen. Hoe kun je een boom omhakken als je weet dat hij een ziel heeft? Hoe kun je een dolfijn doden als je weet dat hij kan praten? ‘ Irene werkt dat nader uit. Het contact met de natuur is, zegt ze, een van de wegen die leiden naar heelwording, van jezelf en van de aarde. De een vindt in de natuur troost en rust, de ander praat tegen de dieren, de planten en de bomen. Daarbij gaat het ook om de geestelijke wereld die achter de natuur zit. Dat te zien en te beleven heeft haar leven weer in evenwicht gebracht...-