Boomklank is een platform

Reacties op deze pagina worden alleen gelezen door de makers van Boomklank.
Voor aanmelden of informatie over cursussen ga je naar de aanbieders zelf.
Aanmelden voor de nieuwsbrief van Boomklank gaat via ons contactformulier.

5 juni 2021 Middag in de natuur

Contact maken met je innerlijke krachtbron.

Dorien Kramer en Cornelia Wiemers bieden een middag aan met ervaringen rond om het wortelchakra op 5 juni van 14:00-17:00 in het bos langs de omringdijk bij Burgerbrug (West-Friesland).

“Dicht bij de bomen – dicht bij jezelf
Heb je ook zin om je weer een beetje te voeden? mensen te ont-moeten? …. en dan ook nog in het bos…hoe mooi is dat?”

Neem contact op met Dorien Kramer tqamkramer@gmail.com om je aan te melden.

29 mei zingen met boomgroepen

Op zaterdag 29 mei organiseert Inge van Keulen een nieuwe bomendag. Deze keer gaan we improviseren met groepjes bij boomgroepen. Tussendoor zal er een heerlijke verzorgde picknick zijn. Meer informatie over deze manier van zingen vind je op de website van ‘Zing je leven’

Workshop Bomenimprovisatie 27 maart en 24 april 2021

Op zaterdagmiddag en -avond 27 maart 2021 is er een nieuwe workshop improviserend zingen voor en vanuit bomen met Inge van Keulen. De workshop begint om 15.00 uur en loopt door tot in de avond want de klank draagt zo mooi in de schemering. We gaan deze keer werken met de wilg en de populier op het landgoed in Overlangbroek. De cursus van 27 maart zit al vol, maar er is nog een groep op 24 april.
Voor muziektherapeuten is deze cursus geaccrediteerd als beroepsgerelateerde bijscholing.

Meer informatie en alle details vind je op de website van Inge van Keulen

Cursus: Muziekfenomenologie – Improvisatie met bomen

Inge van Keulen: “In deze tijd ervaar ik het als urgent om ons weer met de natuur te verbinden. En het blijkt elke keer verbazend eenvoudig te zijn.

Het is voor iedereen mogelijk om te leren de etherkracht van de boom waar te nemen. In deze tijd van verandering in de wereld, is dat heel zinvol om te doen, dat merk je wanneer je dat contact maakt. Je krijgt een inkijk achter de wereld van de natuur waar je je zo elke dag in begeeft.

Elke boomsoort heeft een eigen klank. Een boom kan bepaalde klinkers, medeklinkers, eigen melodielijnen of een gevoel voor stilte bij zich dragen. We werken deze dag met twee boomsoorten die op ons middengebied werken.

De cursus begint met waarnemings- en improvisatie-oefeningen. Dan gaan we naar de bomen om waar te nemen, uit te wisselen en de meest resonerende klanken te vinden. Na de lunch eindigen we met een improvisatie.

Docenten: Inge van Keulen en Lea Zantinge

zondag 14 februari 10:00-14:00
Inloop 9:30 met koffie, thee, lekkers
Incl. warme lunch

Locatie: Overlangbroek

Informatie en aanmelden: www.zingjeleven.nl/bomendag e-mail: info@zingjeleven.nl